ESITTELY

Olet lämpimästi tervetullut luokseni yksilö- ja pariterapiaan! Lisäksi teen yksilö-, pari- ja ryhmätyönohjausta sekä terapiaa pienryhmissä. Terapeuttina ja työnohjaajana olen empaattinen ja kannustava – minulle jokainen asiakas on oma ainutlaatuinen yksilönsä. Erilaisten koulutusteni myötä kuulen mielelläni, millaisia toiveita sinulle on terapiasi tai työnohjauksesi suhteen – vaihtoehtoja, menetelmiä ja painotuspisteitä on paljon.

Parasta työssäni on nähdä, kuinka osuvat oivallukset ja uudet näkökulmat auttavat ihmisiä voimaan paremmin ja tekemään itselleen sopivia ratkaisuja elämässään.

Työotteeni on integratiivinen. Käytän muun muassa kognitiivisia ja tarkoituskeskeisiä (logoterapeuttisia) menetelmiä ja ammennan useista eri taustateoriasta, niin psykoanalyyttisesta kuin tunnekeskeisesttä pariterapiastakin. Ajatus siitä, että tulee juttelemaan entuudestaan vieraalle ihmiselle mahdollisesti hyvinkin henkilökohtaisista asioista, usein jännittää, jopa pelottaa. Se voi kuitenkin olla yksi parhaimmista päätöksistäsi koskaan, ota siis rohkeasti yhteyttä!

 
TERAPIAAN

Logoterapia

Logoterapia on henkistä, tarkoituskeskeistä psykologiaa ja filosofiaa. Se voi tarjota vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin: 

 • Mietitkö elämäsi suuntaa ja tarkoitusta?
 • Millaiset jäljet jätät maailmaan?
 • Lisääkö toimintasi hyvää maailmassa?
 • Onko helppo elämä hyvää elämää?
 • Elämä kysyy, mitä vastaat?
 • Mikä on tämän ainutlaatuisen hetken tarkoitus?

Logoterapian kehitti Viktor E. Frankl, wieniläinen neurologi ja psykiatri, joka tunnetaan parhaiten bestselleristä Ihmisyyden rajalla. Logoterapiassa on yhtymäpintoja muun muassa ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen terapian sekä positiivisen ja humanistisen psykologian kanssa. Logoterapina tavoite on saada ihminen tiedostamaan oman elämänsä ainutlaatuinen tarkoitus.

Seksuaaliterapia ja -neuvonta

Pohdituttavatko ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset?  Seksuaaliterapiassa ja -neuvonnassa käsitellään keskustelun avulla muun muassa seuraavia teemoja:

 • Sinä tai kumppanisi koette seksuaalisen halun puutetta
 • Seksuaalisuus herättää ristiriitaisia tai vaikeita tunteita
 • Suhde omaan kehoon herättää kysymyksiä, kokee esimerkiksi ongelmia seksuaalisten toimintojen (kiihottuminen, nautinto) kanssa
 • Oma seksuaali- ja sukupuoli-identiteetti tai seksuaaliset mieltymykset pohdituttavat

Seksuaaliterapiaan ja -neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Keskustelut kanssani ovat aina luottamuksellisia.

 
KUKA

Elina Tanskanen, s. 1977, asuinpaikka Helsinki

Koulutukseni

YTM (Tampereen yliopisto)

Toimintaterapeutti AMK (Metropolia, Valvira)

Logoterapeutti (Logoterapiainstituutti)

Erityistason seksuaaliterapeutti (Väestöliitto, NACS-auktorisointi, kouluttajat Tarja Santalahti ja Mika Lehtonen)

Seksuaalineuvoja (Metropolia, SSS-auktorisointi, kouluttajat Pirjo Tervo ja Sirkka Pietiläinen)

Kognitiivinen lyhytterapeutti (Integrum-instituutti, kouluttaja Juhani Laakso)

Työnohjaaja (Careeria, kouluttajat Ari Terävä ja Jukka Pyhäjoki)


Tunnekeskeisen pariterapian perusteet (kouluttaja Hanna Pinomaa)

Psykofyysisen psykoterapian perusteet (kouluttajat Aune Karhumäki, Bodil Lindfors)

Psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot (Helsingin avoin yliopisto)

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) -koulutus

Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito (kouluttaja Sanna Aavaluoma)

Tantra-ohjaaja (Sexpo, kouluttajat Hedda Retu, Kirsti Kuosmanen)

 
OTA YHTEYTTÄ

Otan vastaan:

 • Lauttasaaressa (ajanvaraus alla ⬇️ tai vello.fi/elinatanskanen) - saat tarkan osoitteen ajanvarauksen yhteydessä, sijainti on aivan Lauttasaaren metroaseman vieressä ja paikoitustilaa löytyy lähikaduilta sekä Lauttiksen maksullisesta Europarkista.
 • Etävastaanotolla, jolle voi tulla niin itsekseen kuin kumppanin kanssa (kumppani voi olla samassa tai eri paikassa). Käytän turvallista ja helppokäyttöistä Doxy.me -palvelua mutta myös Zoom-, WhatsApp- ja puhelinvastaanotto järjestyvät. Etäajan voi varata alta ⬇️ tai täältä.

 

Mikäli haluat lisätietoja, järjestää pienryhmän tai pyytää minua kouluttamaan/luennoimaan, meilaa: elina@elinatanskanen.fi (HUOM! vastausmeilini menevät välillä roskapostiin, kurkista siis se mkäli vastausta ei kuulu) tai laita viesti 0405650714 (myös WhatsApp) – en asiakastyön vuoksi pääse aina puhelimeen, joten jätä viesti, niin palaan asiaan.

1) Jos laitat meiliä, pyydän huomioimaan että sähköpostini voivat mennä roskaposteihin, kurkkaa siis roskapostisi, jos minusta ei kuulu mitään ja/tai laita rohkeasti viestiä.

2) Luen mielelläni tulosyystäsi ja toiveistasi liittyen työskentelyyn - käytän turvallisempaa ProtonMailia ja deletoin asiakkailta saamani meilit ne luettuani.

Työskentelen pääasiassa arkisin noin 9 ja 17 välillä. 

Varaa aika