ESITTELY

Olet tervetullut luokseni yksilö- tai pariterapiaan, minkä lisäksi teen terapiaa myös pienryhmissä. Terapeuttina olen empaattinen ja kannustava – minulle jokainen asiakas on oma ainutlaatuinen yksilönsä. Erilaisten koulutusteni myötä kuulen mielelläni, millaisia toiveita sinulle on terapiasi suhteen – vaihtoehtoja, menetelmiä ja painotuspisteitä on monia!

Parasta työssäni on nähdä, kuinka osuvat oivallukset ja uudet näkökulmat auttavat ihmisiä voimaan paremmin ja tekemään itselleen sopivia ratkaisuja elämässään.

Työotteeni on integratiivinen. Käytän muun muassa kognitiivisia ja tarkoituskeskeisiä (logoterapeuttisia) menetelmiä ja ammennan useista eri taustateoriasta, niin psykoanalyyttisesta kuin tunnekeskeisesttä pariterapiastakin. Koulutuksistani ja minusta ylipäätään voit lukea lisää täältä. Ajatus siitä, että tulee juttelemaan entuudestaan vieraalle ihmiselle hyvin henkilökohtaisista asioista, voi jännittää, jopa pelottaa. Se voi kuitenkin olla yksi parhaimmista päätöksistäsi koskaan, ota siis rohkeasti yhteyttä!

 
KIRJOITUKSENI

-- (kuinkaloytaa.jpg)Kuinka löytää Se Oikea ja pitää samalla hauskaa (Ajatus-Kirjat, 2005)

-- (jetlagissa.jpg)Jetlagissa – Yhdellä kädellä kirjoitettu opas vauvavuoteen (Helsinki-kirjat, 2011)

-- (autaelina.jpg)Auta, Elina! Parisuhdekirja (Tammi, 2012)

-- (hyvanmielen.jpg)Hyvän mielen reseptejä (Paasilinna, 2013)

Kolumnit

Hs.fi:n kolumnejani voit lukea täältä

Is:fin kolumnejani voit lukea täältä

 
TERAPIAAN

Logoterapia

Logoterapia on henkistä, tarkoituskeskeistä psykologiaa ja filosofiaa. Se voi tarjota vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin: 

  • Mietitkö elämäsi suuntaa ja tarkoitusta?
  • Millaiset jäljet jätät maailmaan?
  • Lisääkö toimintasi hyvää maailmassa?
  • Onko helppo elämä hyvää elämää?
  • Elämä kysyy, mitä vastaat?
  • Mikä on tämän ainutlaatuisen hetken tarkoitus?

Logoterapian kehitti Viktor E. Frankl, wieniläinen neurologi ja psykiatri, joka tunnetaan parhaiten bestselleristä Ihmisyyden rajalla. Logoterapiassa on yhtymäpintoja muun muassa ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen terapian sekä positiivisen ja humanistisen psykologian kanssa. Logoterapina tavoite on saada ihminen tiedostamaan oman elämänsä ainutlaatuinen tarkoitus.

Seksuaaliterapia ja -neuvonta

Pohdituttavatko ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset?  Seksuaaliterapiassa ja -neuvonnassa käsitellään keskustelun avulla muun muassa seuraavia teemoja:

  • Sinä tai kumppanisi koette seksuaalisen halun puutetta
  • Seksuaalisuus herättää ristiriitaisia tai vaikeita tunteita
  • Suhde omaan kehoon herättää kysymyksiä, kokee esimerkiksi ongelmia seksuaalisten toimintojen (kiihottuminen, nautinto) kanssa
  • Oma seksuaali- ja sukupuoli-identiteetti tai seksuaaliset mieltymykset pohdituttavat

Seksuaaliterapiaan ja -neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Keskustelut kanssani ovat aina luottamuksellisia.

 
KUKA

Elina Tanskanen, s. 1977, asuinpaikka Helsinki

Pitkät koulutukseni

YTM (Tampereen yliopisto)

Toimintaterapeutti AMK (Metropolia)

Logoterapeutti (Logoterapiainstituutti)

Erityistason seksuaaliterapeutti (Väestöliitto, NACS-auktorisointi)

Seksuaalineuvoja (Metropolia, SSS-auktorisointi)

Kognitiivinen lyhytterapeutti (Integrum-instituutti)

Työnohjaaja (Careeria, koulutuksessa, valmistuminen 9/2021)

 

 

Lyhyemmät koulutukseni

Tunnekeskeisen pariterapian perusteet

Psykofyysisen psykoterapian perusteet

Psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) -koulutus

Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito

Tantra-ohjaaja (Sexpo, koulutuksessa, valmistuinen 06/2020)

 
OTA YHTEYTTÄ

Otan vastaan Helsingissä seuraavissa paikoissa: 1) Lauttasaaressa (ajanvaraus ja tarkempi osoite meilitse/viestillä - sijainti n 600 metrin päässä metrolta ja paikoitustilaa löytyy yleensä ) 2 Ihmissuhdeterapiakeskuksessa (sijaitsee Kurvissa, ihan Sörnäisten metroaseman vieressä) ja 3) Psyykkisen hyvinvoinninkeskus Kompissa (Kaisaniemen toimipiste, Helsingin Yliopiston metroaseman vieressä). Linkeistä pääset sekä Ihmissuhdeterapiakeskuksen että Kompin sähköiseen ajanvaraukseen.  

Mikäli haluat lisätietoja, järjestää pienryhmän tai pyytää minua kouluttamaan, meilaa: elina@elinatanskanen.fi tai laita viesti 0405650714 (myös WhatsApp) – en aina pääse puhelimeen, joten jätä viesti, niin palaan asiaan. HUOM! Etenkin vastaussähköpostini menevät välillä jostain syystä roskaposteihin, kurkkaan siis roskapostisi, jos minusta ei kuulu mitään ja/tai laita viestiä.

 

 

Työskentelen pääasiassa arkisin noin 8 ja17 välillä, jonkin verran myös iltaisin ja viikonloppuisin. Yksilökäynti maksaa 80-90 e ja parikäynti 110-130 e, riippuen paikasta.

Mikäli sinun on syystä tai toisesta hankala päästä vastaanotolle, etätapaaminen kuvapuhelun muodossa on loistava vaihtoehto! Otan vastaan Skypen, Whatsappin ja WhereBy -palvelun kautta ja minulle saa lisäksi puhelinaikoja. Kysy lisää!